Tüp Bebek Tedavisinde Karşılaşılabilecek Psikolojik Sorunlar Nelerdir? for Dummies

Laboratuvarda embryo gelişimi: Döllenmiş yumurtalar embriyo olarak adlandırılır. Döllenmiş yumurtalar laboratuvarda koşullarında gelişmeye devam eder. Laboratuvar ekibi embriyo gelişimini takip eder.

Tüp bebek tedavisinde baştan sona her advertisementım son derece önemlidir. Gebeliğin başlatılabilmesi için kadının gebelikle ilişkili hormon değerlerinin optimum düzeyde olması, genital enfeksiyon gibi eşlik eden herhangi bir hastalık tablosunun bulunmaması, yumurtlama ve aşılama gibi birinci basamak yardımcı üreme tekniklerinin eksiksiz şekilde uygulanması, tüp bebek tedavisinin tüm basamaklarının doğru günde ve doğru şekilde yapılması, elde edilen yumurta ve sperm hücrelerinin uygun şekilde döllendirilmesi ve saklanması, döllenmiş olan yumurta hücresinin rahim içerisine en doğru şekilde transfer edilmesi ve daha sonra embriyonun rahimde tutunmasını kolaylaştıracak uygulamalara başvurulması gerekir.

Diğer ve en sık kullanılan yöntem ise ağızdan östrojen hormunu kullanıp rahim duvarını kalınlaştırmak, yeterince kalınlaştığı zaman ise progesteron hormonu ile rahim duvarını embryo transferine hazırlamaktır.

ICSI sonrası artan sperm olursa biyopsi işlemin tekrarlanmasına gerek kalmaması için spermler daha sonra kullanılmak üzere dondurularak saklanır.

Tüplerde biriken sıvı rahim içine akarak embriyo üzerinde toksik etki oluşturabilmektedir ve hamilelik şansını %fifty azaltmaktadır.  

Dondurulan embriyolar transfer edileceği zaman hormonlarla yumurtalıkları uyaran iğne you can look here tedavilerine, yumurta toplam işlemine gerek kalmamaktadır. Embriyo dondurma tüp bebek uygulamalarında başarı şansını arttıran bir işlem olarak da değerlendirilebilir.

Ancak bu yöntemde yakın takip gerekir, şehir dışı veya ülke dışında see it here yaşıyan hastalarda takibi zordur ve polikistik over sendromu gibi yumurtlaması olmayan kadınlarda uygulanamaz.

Açıklanamayan doğurganlık sorunları olan veya diğer tedavi türlerini deneyip başarısız sonuçlar alan kişiler,

Genetik hastalıklar: Her iki eşte aynı genetik hastalığın taşıyıcılığı varsa veya eşlerden birinde bir genetik hastalık varsa tüp bebek tedavisi ile embryolara preimplantasyon genetik testler (PGT) ile sağlıklı embriyo seçimi yapılarak sağlıklı bir bebek elde edilebilir.

İmplant tedavi süresi belirli bir takvime bağlı olsa da her hasta farklı kondisyona sahiptir ve bireysel olarak değerlendirilmesi gerekir. Örneğin diyabetik bir hasta operasyon sonrası glukoz seviyelerinde dalgalanmalara neden olabilecek stresli bir dönem geçiriyor ise kaynama süresi olağandan daha uzun tutulmalıdır.

Dış gebeliğin sıklıkla karşılaşılan bulgusu kasık ağrısı ve kanamadır. Tüp bebek tedavisinde dış gebeliğin gerçekleşme oranı ise %one ila %two civarındadır.

Sperm testinde anormallik saptanması durumunda mutlaka hastaların ürolog tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. Sperm sayısındaki şiddetli azalma veya sperm şekil bozukluklarının bir kısmı uygun tedavilerle iyileştirilebilmektedir.

Bu durum karın find here ağrısı, karın şişliği, nefes darlığı, idrarın yapılamaması, bulantı ve kusma gibi sıkıntılar meydana getirebilmektedir. Bazı durumlarda ise sorunlar hafif bir şekilde atlatılır.

Nöropsikolog: Nöropsikologlar, bireyin bilişsel fonksiyonlarını değerlendiren detaylı testler yapabilirler. Bu testler, DEHB’in yanı sıra diğer bilişsel bozuklukların da tanısında propertyımcı olabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tüp Bebek Tedavisinde Karşılaşılabilecek Psikolojik Sorunlar Nelerdir? for Dummies”

Leave a Reply

Gravatar